Prepoznaj pojmove

Prepoznaj pojmove

Aplikacija Prepoznaj pojmove razvijena je na FER-u u sklopu doktorskog istraživanja dr.sc. Barbare Zagajšek pod mentorstvom izv. prof.dr.sc. Željke Car (FER) i prof. Jasmine Frey-Škrinjar (ERF) te uz stručnu podršku dr.sc. Jasmine Stošić. U testiranju aplikacije te pripremi za objavu sudjelovali su stručnjaci  projektnog tima ICT-AAC.

Riječ je o edukacijskoj aplikaciji za podučavanje novih pojmova korištenjem komunikacijskog sustava simbola. Model podučavanja implementiran u aplikaciji zasnovan je na modificiranom podučavanju diskriminativnim nalozima temeljenom na principima primijenjene analize ponašanja.  Radi se o priznatim i znanstveno utemeljenim bihevioralnim metodama podučavanja. Aplikacija je evaluirana s reprezentativnom skupinom krajnjih korisnika i edukacijsko-rehabilitacijskih stručnjaka.

Preporuča se detaljnije upoznavanje s mogućnostima aplikacije i metodom podučavanja diskriminativnim nalozima (kroz upute, ali i druge resurse) prije početka rada. Korisničke upute za aplikaciju nalaze se ovdje.

Aplikacija je namijenjena operacijskom sustavu Android od verzije 2.3 na više. Možete ju preuzeti iz internetske trgovine aplikacijama .Play Store