KuhARica

Kuharica

Aplikacija KuhARica razvijena je u okviru projekta Erasmus+ pod nazivom Inovativna rješenja za poboljšanje društvene uključenosti osoba s invaliditetom (INNOSID). Više informacija o projektu potražite na službenoj stranici projekta INNOSID

Ova aplikacija zamišljena je kao virtualna kuharica koja ima funkcionalnosti pregleda, stvaranja i uređivanja interaktivnih recepata, te igre u proširenoj stvarnosti (AR-u). Recepti sadrže odgovarajuće sastojke i pribor, kao i korake s opisanim radnjama potrebnim za kuhanje jela. Simbole koji se koriste za sastojke, alate i korake moguće je fotografirati ili odabrati između simbola iz postojećih recepata ili galerije uređaja.

Aplikacija ima dvije igre temeljene na AR-u koje korisnici mogu igrati ako njihov uređaj podržava AR usluge. Obje igre uključuju skeniranje AR markera koji se mogu preuzeti iz aplikacije i isprintati. Unutar igre "Uči" korisnik može skenirati AR marker i saznati zanimljive činjenice o skeniranom sastojku. Unutar igre "Traži" korisnik mora pronaći sastojak čiji se naziv nalazi na zaslonu. Kada se skenira točan AR marker za određeni sastojak, 3D model sastojka će se pojaviti na markeru.

Aplikacija ima podršku za engleski i hrvatski jezik, a možete ju instalirati sa sljedeće poveznice: ICT-AAC KuhARica na Play Storeu.

Detaljne upute kako koristiti aplikaciju možete pronaći unutar aplikacije ili na sljedećoj poveznici (na engleskom jeziku): Upute za korištenje

Kuna

Kuna

Suradnja između Studentske udruge „Ekonomska klinika“ pri Ekonomskom fakultetu i Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu rezultirala je razvojem aplikacije za financijsko opismenjivanje Kuna koja je dostupna za operacijske sustave Android i iOS.

Cilj aplikacije Kuna je edukacija i podizanje svijesti građana o važnosti financijske pismenosti u suvremenom društvu. Učenjem i prepoznavanjem osnovnih financijskih pojmova i kretanja, pojedinci usvajaju znanja i vještine koje im pružaju kompetencijske prednosti kod zapošljavanja, uče kako bolje upravljati vlastitim budžetom, te se bolje snalaze u turbulentnom svijetu financija.

Aplikaciju možete preuzeti iz internetske trgovine aplikacijama Play Store i App Store.

 

Opširnije...