Kuna

Kuna

Suradnja između Studentske udruge „Ekonomska klinika“ pri Ekonomskom fakultetu i Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu rezultirala je razvojem aplikacije za financijsko opismenjivanje Kuna koja je dostupna za operacijske sustave Android i iOS.

Cilj aplikacije Kuna je edukacija i podizanje svijesti građana o važnosti financijske pismenosti u suvremenom društvu. Učenjem i prepoznavanjem osnovnih financijskih pojmova i kretanja, pojedinci usvajaju znanja i vještine koje im pružaju kompetencijske prednosti kod zapošljavanja, uče kako bolje upravljati vlastitim budžetom, te se bolje snalaze u turbulentnom svijetu financija.

Aplikaciju možete preuzeti iz internetske trgovine aplikacijama Play Store i App Store.

 

Upotreba aplikacije

Na početnom zaslonu aplikacije nalazi se izbornik na kojem se odabirom tipke „Kviz“ pruža prilika za učenje i provjeravanje znanja iz pet kategorija: Porezi, Krediti, Štednja, Ulaganja i Mirovine. Unutar svake kategorije nalazi se edukacijski sadržaj i kviz od 15 pitanja za testiranje naučenog. Bilježenjem ostvarenih bodova mjeri se usvojenost pojedinog modula. Mogući minimalni broj osvojenih bodova je 15, dok je maksimalni 45 po kategoriji. Za svaki točan odgovor iz prvog pokušaja, korisnik dobiva 3 boda, iz drugog 2, a iz trećeg 1 bod. Na ovaj način korisnik uvijek dolazi do točnog odgovora i tako usvaja znanje.

Osim Kviza, u izborniku se mogu pronaći dodatne informacije o studentskoj udruzi „Ekonomska klinika“ i informacije o razvoju aplikacije. Odabirom tipke Pristupačnost nudi se mogućnost prilagodbe prikaza aplikacije osobama s teškoćama. U okviru pristupačnosti implementirane su opcije za visoki kontrast, povećani font i font namijenjen osobama s disleksijom.

Plakat aplikacije u PDF obliku možete preuzeti klikom na sliku niže.