Objavljena nova aplikacija ICT-AAC Učimo mjere

Učimo mjere

Objavljena je nova aplikacija ICT-AAC Učimo mjere, dostupna za uređaje s operacijskim sustavom Android.

Aplikacija je korisna učenicima osnovnih škola pri obradi gradiva iz mjerenja, preciznije pretvorbi mjernih jedinica, a učenicima srednjih škola može izvrsno poslužiti za ponavljanje i utvrđivanje ovog gradiva. Razvijena je uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja u okviru projekta Učimo matematiku. Partneri su Hrvatska zajednica za Down Sindrom, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te Osnovna škola Trnjanska. 

Aplikacija učeniku omogućuje aktivno učenje i samostalno vježbanje pretvaranja mjernih jedinica - u slučaju pogreške aplikacija ukazuje na pogrešku, a može se i postupno promijeniti razina složenosti zadatka. Za učenike koji imaju više poteškoća pri savladavanju ovog gradiva osim točnog rješenja ponuđen je i postupak rješavanja.

Učenicima kroz ovaj način rada mjerenje i pretvaranje mjernih jedinica postaje privlačnije i zanimljivije. Učitelji je mogu koristiti npr. na interaktivnoj pametnoj ploči. Aplikacija je stoga izvrsno pomoćno sredstvo koja osuvremenjuje nastavu i unosi dašak nove tehnologije koja je neophodna u nastavi s djecom iz generacije kojima je ona prirodan način učenja.

Verziju aplikacije za operacijski sustav Android možete preuzeti putem trgovine Play Store, a više o načinu upotrebe aplikacije možete pročitati ovdje.